Блокування банківських рахунків, відкритих свого часу кримськими військовими за місцем їх проживання у ПриватБанку, залишається однією з найпекучіших проблем для тих, хто прибув з півострова до Хмельницької області. Люди не можуть скористатися своїми заощадженнями і наразі не знають, чи буде їх повернуто взагалі. Про це вони вже не раз повідомляли як по гарячій телефонній лінії, відкритій для переселенців, так і представникам місцевих органів влади, вимагаючи від останніх якнайшвидшого розв’язання проблеми.
Однак, як повідомили на черговому засіданні обласного штабу з питань переселення та розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які залишають АР Крим і Севастополь, на місцях вплинути на цю ситуацію наразі не можуть. Єдине, що вдалося зробити, — це оформити нові зарплатні банківські картки для тих, хто проходитиме службу у військових частинах області і там отримуватиме зарплату. А старі депозитні рахунки досі залишаються заблокованими.
Водночас у ПриватБанку однією з причин того, що раніше оформлені картки не працюють, називають те, що поки що не вдалося знайти спільної мови із російським Центробанком. Як повідомили у прес-службі ПриватБанку, замість вироблення коректної легітимної процедури обслуговування клієнтів разом із Нацбанком України, Центробанк РФ в односторонньому порядку фактично почав рейдерське захоплення мережі кримських відділень ПриватБанку, тим самим взявши на себе повну відповідальність за економічні та юридичні наслідки цих незаконних дій.
У ПриватБанку вважають, що такі нелегітимні дії спрямовані насамперед на рейдерське захоплення найбільшої на території півострова банківської інфраструктури. З моменту силової анексії Криму банк проводив консультації з представниками всіх сторін для пошуку компромісу, який дав би можливість відновити на території півострова роботу філій українських банків. На жаль, конструктивна позиція українських банкірів не знайшла підтримки у нинішньої кримської влади.
У ПриватБанку наголошують, що мають усі ресурси для обслуговування клієнтів у Криму, але наразі немає юридичної бази для роботи на окупованій території. Однак ці аргументи військовослужбовці відхиляють. Бо нині вони несуть службу не в Криму, а на Хмельниччині, де справно працює банківська система, і вважають, що обслуговування банківських карток і рахунків має проходити по всій території країни, незалежно від місця їх оформлення та 
видачі.
В обласному штабі з питань переселення посилаються на роз’яснення керівництва ПриватБанку, де стверджується: поки що немає можливості відновити виплати і вплинути на ситуацію без відповідних правових рішень. Сподіваються на те, що їх найближчим часом усе-таки приймуть уряд та Нацбанк. Водночас місцева влада розуміє, що заблоковані рахунки викликають чимале соціальне напруження серед родин прибулих військовослужбовців. Тому різні служби усіляко намагаються допомогти і підтримати армійців.
 
Хмельницький.