В одному з житлових будинків Станційного провулка міста Теплогірська стався дивний вибух. Пізніше хазяїн будинку Євген Русланов розповів:

— Щойно я зайшов до хати, як почув, ніби щось ляснуло. Став перевіряти проводку, грубку — все було в порядку. Але тільки-но відчинив дверцята топки, пролунав вибух такої сили, що мене підняло і винесло надвір. З вікон вилетіли шибки й вивалилося 10 кв. м стіни. Водночас сама грубка зосталася ціла, вогню і сажі в приміщенні не було і навіть посуд, що стояв на кухні в шафочці, не попадав. На щастя, 12-літня дочка гостювала в бабусі, дружина була на роботі. 

Дивним чином не постраждав і собака, що залишився лежати під стільцем разом із цуценятами.

На місце події прибула мобільна оперативна група міського управління МНС. Газу в будинку нема, електрика в порядку, грубка теж працює справно. Як робочу прийняли версію про те, що, можливо, вибух спровокував газ метан, вийшовши на поверхню з відпрацьованої шахти ім. ХХІІ партз’їзду, закритої ще в 1996 році. Фахівці Луганського об’єднання дирекції державної компанії «Укрвуглереструктуризація» провели аналіз проб повітря і ґрунту на місці пошкодженого будинку. Результат, однак, наявність метану не підтвердив. Повторний аналіз, проведений уже Стахановським загоном гірничорятувальної служби, також дав негативну відповідь.

Міська влада прийняла рішення виділити потерпілій родині двокімнатну квартиру, а створена комісія б’ється над розгадкою таємничої пригоди. Вирішено провести повторні аналізи на наявність у ґрунті газу не тільки на території вибуху, а й на сусідніх вулицях міста, а потім звернутися до послуг фахівців Макіївського НДІ, щоб провели незалежну експертизу. Версію про вибух газу або підтвердять, або остаточно відкинуть. Однак хазяйка будинку вважає найреальнішою свою версію: в її хаті побував полтергейст.

Луганська область.