На суднобудівному заводі імені 61 комунара закладено буксир «Гайдамака», що споруджується на замовлення ДП «Дельта-лоцман». Контракт на будівництво підписано минулого літа. Його виконання дало змогу не тільки завантажити роботою колектив, а й випробувати на практиці сучасну технологію будівництва малотоннажних суден.
«Начинку» судна здійснює компанія «Роллс-ройс». Новий буксир буде одним із найпотужніших у Чорноморсько-Азовському басейні. Судно здатне виконувати всі види буксирних операцій, забезпечувати льодове проводження караванів суден, здійснювати доставку лоцманів на судна в зимовий період з виламуванням льоду на судноплавній частині каналу, обстежувати судноплавні шляхи і проводити рятувальні операції.
Унікальність «Гайдамаки» — в можливості працювати носом і кормою, розвертатися на місці, кантувати судна водотоннажністю до двох тисяч тонн, працювати у будь-яких погодних умовах. Буксир буде передано замовнику наприкінці цього року. Проект вартістю п’ять мільйонів доларів фінансує миколаївська філія банку «Аваль».