Бізнес на довірливості винайшов 18-літній шахрай
Сергій Н., представляючись депутатом міськради, пропонував пенсіонерам знижки на продукти харчування, побутову техніку, медикаменти, виконання ремонтних робіт, причому розмір знижки залежав від рівня добробуту стареньких. Фішка полягала в тім, що у разі коли вдавалося взяти «на гачок», у рахунок майбутніх послуг Сергій брав зі своїх клієнтів так звану передоплату. Для більшої правдоподібності комбінаторові потрібні були якісь документи. Нагода підвернулася швидко. Один раз Сергія попросили винести різну макулатуру зі складського приміщення. Розбираючи її, він знайшов старі не використані бланки пенсійних справ, незаповнені посвідчення, візитки керівників, підприємців і навіть круглу печатку. Озброївшися необхідними паперами, «депутат міської ради» вийшов у народ.
Першим його клієнтом була жінка похилого віку. Представившись депутатом і показавши візитку, Сергій почав розповідати заздалегідь складену історію. Мовляв, він як молодий підприємець заклопотаний погіршенням матеріального становища пенсіонерів, а тому прийняв рішення їм допомогти. Жінка відразу попросила «депутата» засклити їй балкон. Підрахувавши на папері, скільки це коштуватиме зі знижкою, Сергій узяв 15 гривень і пообіцяв незабаром прийти з подарунками і робітниками.
Наступною жертвою новоявленого став дідусь.
Потім була бабуся — їй він пообіцяв поставити телефон усього за 10 гривень. Найбільший «улов» становив 75 гривень, що внесла одна бабуся під майбутню пільгову знижку на харчові продукти.  Правоохоронцям знадобилося кілька днів, щоб знайти «депутата».