Уперше в Чернівцях відкрито «шкільний тролейбус» на маршруті №2 від найвіддаленішого спального мікрорайону «Руський» до центру міста. Міський голова Микола Федорук виконав свою обіцянку, що належним чином оцінили учителі та батьки, адже тепер учні можуть швидко, безпечно і вчасно діставатися школи та повертатися додому.
Якщо не годувати армію — вона прогодується сама
Бійці спецпідрозділу «Сокіл» в одному з чернівецьких барів затримали двох рекетирів, які погрожували чернівецькому підприємцю Г., вимагаючи від нього 2,5 тисячі доларів США. Чоловік звернувся до міліції і вже під наглядом «Сокола» поніс гроші рекетирам. Вимагачів спіймали на гарячому. Та яке було здивування правоохоронців, коли ті з’ясували, що два озброєні пістолетами Макарова молодики — офіцери однієї з військових частин Чернівців. Затриманих підозрюють ще й у тому, що вони збирали данину з повій на залізничному вокзалі. Уже затримано і двох спільників офіцерів, серед яких жінка.
На Дністрі збудують аквапарк
Хотинська райдержадміністрація виступила з пропозицією створити поблизу старовинної фортеці на Дністрі воднооздоровчий комплекс з яхт-клубом та аквапарком. У облдержадміністрації підтвердили, що хотинський аквапарк належить до 55 туристичних об’єктів, що будуватимуться найближчими роками. Його проект днями затвердив глава облдержадміністрації Михайло Романів, отож будівництво розпочнеться уже цього року. Тим часом у селах Їжівці на Сторожинеччині та Горбовому Герцаївського району планують побудувати кінноспортивні клуби з базами, мотелями та ресторанами.
Діти відпочили в «Орлятку». Де опиниться директор?
Проти директора Глибоцького центру соціальних служб для молоді порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.336 (службові підроблення, що спричинили тяжкі наслідки) та ч.2 ст. 364 (зловживання владою чи службовим становищем) КК України.
Національний фонд соціального захисту матерів і дітей «Україна—дітям» у липні 2003 року виділив 15 путівок Глибоцькій райдержадміністрації на оздоровлення дітей з малозабезпечених сімей у таборі «Орлятко» (Генічеськ). Відповідальним за цю справу було призначено директора центру соціальних служб для молоді. Та у список, як виявила прокуратура, були внесені прізвища кількох дітей, які не належать до пільгових категорій. А під прізвищами чотирьох школярів, які мали право на оздоровлення, поїхали зовсім інші діти.