Десять років тому сім’я Куків із Великої Британії заснувала міжнародну організацію «Надія і житло для дітей». Вона допомагає дітям, котрі стали жертвами воєнних конфліктів, стихійних лих і катастроф. В Україні ця організація опікується 55 будинками сімейного типу. Один із них заснований у місті Хусті.
Під час нещодавнього перебування на Закарпатті колишній командувач британського контингенту сил ООН на Балканах Марк Кук поділився намірами створити будинки сімейного типу і у Великоберезнянському, Перечинському та Свалявському районах.
Із сусідкою — по-сусідськи
За обсягами прямих інвестицій в економіку Закарпаття, а це майже 25 мільйонів доларів, Угорщина посідає друге місце після США. За участі угорського капіталу тут працюють 129 підприємств. Цього року до 15 інвестиційних проектів долучиться ще один — із виробництва плодоовочевих консервів.
Під знаком Року культури
Минулий рік було оголошено Роком культури. У цій обійденій увагою сфері на Закарпатті вдалося зробити чимало. Працівники сільських культосвітніх закладів отримують повні посадові оклади. Тривають ремонтні та реставраційні роботи в художньому музеї, облфілармонії та обласній спілці письменників. Для цього вже використано три мільйони гривень.
Не забули й периферію. Повернуто до життя 19 закладів культури, відремонтовано 27 котелень, 32 установи переведено на автономне опалення. Загалом на реанімацію культури використано майже 20 мільйонів бюджетних коштів і шість мільйонів 500 тисяч гривень виділено додатково. Видано 54 книжки закарпатських авторів, що обійшлося в 530 тисяч гривень.