Міліція розшукує шулера,який у Вінниці зумів продати чужу квартиру, меблі, заволодіти мобільним телефоном і втекти на чужій іномарці.
Усі потерпілі стверджують, що хлопець одразу викликав до себе довіру: гарний на вигляд, чемний у поведінці й розмові... Саме тому власниця квартири у мікрорайоні Вишенька здала йому своє помешкання без оформлення будь-яких документів. А коли через два дні завітала до квартири, її здивуванню не було меж: там уже господарювали інші люди. З’ясувалося, що квартирант швиденько знайшов покупців, взяв у них 500 доларів завдатку, залишив ключі, пообіцявши через два дні повернутися з оформленими документами.
У такий само спосіб спритник продав меблі. Але вже в помешканні інших господарів. Для цього знадобилося ще менше часу: протягом одного дня наймана ним мебльована квартира нагадувала пустку. Вторгувавши дві тисячі американських доларів, «гарний хлопець» взявся за втілення ще одного шулерського задуму. З газетного оголошення довідався про продаж іномарки. Поторгувавшись для годиться, він поїхав з продавцем оформляти документи, після чого новий власник попросив кілька хвилин, щоб скочити за грішми. Хоча й недалеко, але на машині швидше. Для гарантії залишив паспорт. Пошитий в дурні довірливий продавець досі сподівається, що з ним розрахуються за проданий «Опель».
За залишеним паспортом правоохоронці встановили особу, якій він належить. Нею виявися вінничанин, котрий спіймався на хитрощі шулера. Шукаючи роботу, чоловік розмістив у газеті оголошення про те, що міг би надавати автомобільні послуги. Аферист, який назвав себе представником однієї із столичних фірм, сказав, що саме такий досвідчений водій йому потрібен. Той погодився на всі умови. Наступного дня мав розпочати роботу. Однак наприкінці розмови виникла невелика проблема: шофер не мав мобілки. Змушений був купувати. І саме тієї фірми, яку вказав роботодавець. Мовляв, її можна трохи модернізувати — припаяти чіп — і вартість розмов стане дешевшою наполовину. Словом, телефон обійшовся недешево. Названий «киянин» взяв його удосконалювати, пообіцявши на ранок при зустрічі повернути. А паспорт взяв для оформлення трудового договору і... шукай вітру в полі...
Всі потерпілі упізнали шулера за фотознімком, який він наклеїв у паспорті безробітного шофера. Правоохоронці припускають, що новоявлений Бендер уже накивав з Вінниці п’ятами: залишатися надалі у невеликому місті після скоєного було небезпечно. Проте не виключають можливості, що свої комбінації для простаків він уже «приміряє» в якомусь іншому регіоні.
Вінниця.