Ранкове і денне засідання 19 лютого
Жодне з питань, які пропонувалося винести на день уряду у березні та квітні, — про пенсійну реформу, підготовку до весняно-польових робіт, про реалізацію міжнародних договорів у зв’язку з набуттям Україною статусу без’ядерної держави та щодо рівності прав жінок і чоловіків — не набрало достатньої кількості голосів.
Хоча під час обговорення постанови про день уряду щодо пенсійного забезпечення депутати наголошували: питання пенсійної реформи сьогодні особливо турбують людей. Адже вони стосуються всіх — і нинішніх пенсіонерів, і майбутніх. На думку депутата Віктора Пинзеника, наслідки пенсійної реформи такі, що заслухати уряд з цього питання вкрай необхідно. Свої аргументи на підтримку проведення дня уряду з пенсійної реформи висловили представники фракцій комуністів, «Нашої України» та Соцпартії. Але постанова не дістала схвалення більшості. А коли не пройшла постанова про проведення дня уряду, про стан підготовки до весняної посівної та збирання цьогорічного врожаю, Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив: якщо ми так ставимося до проблем в агропромисловому комплексі держави, то вже у 2008 році нам взагалі не треба буде збирати врожай.
Перед голосуванням за попередньо обговорені законопроекти парламент затвердив низку постанов: про кошторис Верховної Ради на 2004 рік; про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства «Готель «Україна» державному управлінню справами; про заходи щодо підтримки соціально-економічного розвитку Кіровограда у зв’язку з 250-річчям заснування; про відзначення 100-річчя першого видання Біблії українською мовою; 100-річчя з дня народження письменника-гуманіста Миколи Островського, а також 200-річчя з дня народження видатного вченого Михайла Максимовича.
Центральна виборча комісія України від сьогодні працює в оновленому складі. Парламент затвердив ще двох членів ЦВК — Олександра Чупахіна від СПУ, котрий досі обіймав посаду завідувача секретаріату фракції Соцпартії, та Андрія Магеру від «Нашої України», котрий раніше працював помічником-консультантом народного депутата Давида Жванія. Після затвердження Верховною Радою всі члени Центрвиборчкому склали на парламентській трибуні присягу, а народний депутат Сергій Ківалов після присяги заявив, що складає з себе депутатські повноваження.
Парламент схвалив в цілому внесений урядом Закон «Про державну програму розвитку рибного господарства на 2003—2010 роки» (362 — «за»). У програмі на законодавчому рівні визначаються принципи та напрями розвитку рибного господарства України. 
На пленарному засіданні Голова Верховної Ради Володимир Литвин привітав з днем народження народних депутатів Олександра Мороза та Бориса
Андресюка.
На денному засіданні ухвалили Закон «Про затвердження загальнодержавної програми селекції у тваринництві на період до 2010 року», Закон про внесення змін до Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», Закон про внесення зміни до статі 36 Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо відповідальності посадових осіб за невиконання законних вимог народного депутата), Закон про внесення змін до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закон про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» (щодо вилучення посвідчень). Прийнято постанови про рекомендації парламентських слухань «Зовнішня політика України як інструмент забезпечення національних інтересів держави: здобутки, реалії та перспективи» і про утворення спільної парламентсько-урядової комісії з питань координації діяльності органів влади та громадськості стосовно інтеграції України до Світової організації торгівлі.