Розробники проекту Єдиного економічного простору (ЄЕП) серед низки економічних вигод наштовхнулися і «голим місцем на їжака». Пригадали, що великомасштабна інтеграція несе і відомі ризики на кшталт «брудних грошей» з національною ознакою. Простіше кажучи, до єепівської інтеграції готуються і кримінальні структури Росії, України, Білорусі й Казахстану.
Російський сайт «Compromat.ru» пригадав про претензії правоохоронних органів до українських підприємницьких структур.
Цього разу найбільше маловідомого компромату сайт вилив на одного з керівників ...дніпровської фірми-мільйонера з термінами вагоноремонтників у назві. Цього пана, Олександра Б., вважають «хрещеником» так званого київського угруповання братів-борців С. — вихідців з Росії.
Певне, російські правоохоронці побачили для себе загрозу й у безпосередній співпраці Б. з одним з найодіозніших представників так званої російської мафії в Америці — «авторитетом» на прізвисько Овочівник, через якого київські мафіозі, вихідці з Росії, відмивали наркогроші. Займаючись розслідуванням убивства Овочівника, розповідає далі сайт, ФБР вийшло на цього самого українського гр. Б. і нібито має на нього велике досьє.
За повідомленням сайту, цей самий гр. Б. підтримує активні «робочі» контакти з російськими угрупованнями «солнцевських» і «осетинських». Домовлятися з російськими авторитетами про налагоджування бізнесу на території РФ йому вдається завдяки старим дніпропетровським знайомим, котрі тепер набрали кримінальної ваги у Росії.
Одне слово, і в ЄЕП не забувай, де чий «дах».
Підготував Анатолій БЕНЬ.