Схоже, що відомому сан-франциському в’язневі з панамським та українським паспортами гр. Павлові Л. пощастить повторити долю легендарного радянського розвідника Абеля, — сенсаційно повідомляє «crіpo. ua». Не в сенсі викрадення таємниці атомної бомби, а в сенсі міждержавного бартеру, простіше — обміну. Пригадуєте? Нашого розвідника свого часу обміняли на збитого над СРСР американського пілота-шпигуна Пауерса. Сайт припускає думку про домовленості високих чинів стосовно прискорення передачі нашого колишнього прем’єра і депутата в обмін на видачу Україною «представника російської мафії в Брукліні» гр. Натана Г., якого США розшукували по всьому світові за підозрою у вбивстві чемпіона Америки з боксу. Переховуючись під чужим іменем у... Бердичеві, Натан Г. потрапив до рук наших правоохоронців, і зараз житомирська прокуратура проводить з ним слідчі дії.
Чому нашого ув’язненого політика-«важковаговика» американці можуть поставити на терези з якимось злочинцем-«побутовиком»? На сайті висловлено думку, що Вашингтону вкрай важливо напередодні президентських виборів завершити слідство у справі вбивства чемпіона, яке набуло неабиякого резонансу серед заокеанських виборців.
Допитали, ще й до ліжка прикували
Екс-голову одного з міст Луганської області гр. С. Л., якого звинувачують у криміналі й тримають у слідчому ізоляторі, доставлено до кардіологічного відділення центральної лікарні в передінфарктному стані, — повідомляє «maіdan. org. ua».
За словами лікаря, незважаючи на тяжкий стан, колишній мер цілодобово прикутий наручниками до ліжка, біля якого чергують троє міліціонерів. До хворого не допускають навіть дружину.
У зв’язку з цим голова правління луганського Громадського комітету захисту конституційних прав і свобод громадян звернувся до Генерального прокурора України, міністрів охорони здоров’я і внутрішніх справ, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та спеціального доповідача ООН з питань тортур з проханням вжити термінових заходів.
Фотографує — по фейсу його!
Чоловік, схожий на голову одного з комітетів Держдуми Росії пана П., вчинив п’яний дебош під час вечірки в одному з московських клубів, — повідомляють «Грани. Ру». Матюкаючись, він вирвав з рук фотографа клубу цифрову камеру, що необережно увічнила фейс нещодавно обраного депутата, і розбив її. Від держдумівця дісталося персоналові клубу, зокрема його охоронцеві, якому, начебто, зламали ребро. Викликана міліція відпустила дебошира після пред’явлення останнім депутатської посвідки.
Підготував Анатолій БЕНЬ.
 
ВІд ведучого. Оскільки наше законодавство не визнає Інтернет-видання за ЗМІ, а отже, не позбавляє журналіста відповідальності за опубліковане навіть у разі посилання на конкретний Інтернет-сайт, то мусимо обходитись без прізвищ й офіційних назв. Дякуємо за розуміння.
Контрабандисти знахабніли
Група зловмисників, погрожуючи зброєю, примушувала прикордонників залишити пост, щоб переправити до Словаччини велику партію контрабандних цигарок. П’ятеро невідомих у камуфляжній формі, що підійшли до прикордонного наряду поблизу пункту пропуску Малий Березний, були «екіпіровані» радіостанцією, налаштованою на хвилю прикордонників, та мисливською рушницею.
Прикордонники, аби виграти час, вдали, що пристають на зухвалу вимогу, й викликали підмогу. Оперативно-пошукова група прибула на місце події за лічені хвилини. П’ятьох контрабандистів було затримано на нашому боці, ще сімох їхніх спільників — на словацькому. Усі вони — мешканці Великоберезнянського та Перечинського районів. За оцінками словацької сторони, вартість контрабандних цигарок становить близько 10 тисяч доларів США, повідомляє наш власний кореспондент Іван ГУДЗОВАТИЙ.
Закарпатська область.