Колектив ВАТ «Дніпроважмаш» отримав від Дніпропетровського метрополітену замовлення на виготовлення майже 1800 тонн тюбінгів — металоконструкцій для підземних тунелів. З одного боку, це означає, що метробудівці нарешті приступають до спорудження станцій «Паркова» і «Центральна». А з другого, що і «Дніпроважмаш» після чотирирічної перерви знову набирає обертів.
Бездоганний підсумок року
Усі догани та інші дисциплінарні покарання, що торік було винесено працівникам підрозділів управління МНС у Дніпропетровській області, скасовано спеціальним розпорядженням начальника цього управління Віктора Бутківського. Адже рятувальники області, яких чотири з половиною тисячі осіб, у 2003-му впоралися з усіма техногенними та іншими катастрофами, аваріями, пожежами та пригодами і врятували від біди сотні й тисячі земляків.
За кошти залізниці
Тридцять сімей залізничників міста Синельникове святкували Різдво в нових квартирах. Радісну подію тут справедливо пов’язують з Придніпровською залізницею та її начальником — депутатом облради Олександром Момотом, адже багатоквартирний житловий будинок споруджено за кошти залізниці.
Другий сімейний будинок
Ще один, уже другий, сімейний дитячий будинок створюється в невеликому селі Євецько-Миколаївці Новомосковського району. Перший, в якому унікальна жінка і мати Любов Кулаківська прихистила і виховала п’ятнадцятеро сиріт, а нині виховує ще десятеро, давно відомий на всю Дніпропетровську область. А тепер син Любові Вікторівни — Павло Кулаківський і його молода дружина Інна, які мають шестимісячного сина-первістка, вирішили взяти для нього у свій дім одразу чотирьох малолітніх братиків і сестричок.
Ловись, рибко...
На найгамірнішому перехресті Дніпропетровська відкрився магазин для рибалок «Щукар». У регіоні любителів і літнього, і зимового лову риби понад 200 тисяч осіб — практично кожен десятий, починаючи з підліткового віку.
Розквітлий молочай
В оранжереї Ботанічного саду Дніпропетровського національного університету засяяла Різдвяна зірка. Це зацвів молочай чудовий — пуансетія, батьківщина якої — Центральна Америка. Там, на «волі», вона сягає триметрової височини й розквітає неповторною червоно-яскравою «зіркою» лише на Різдво. А ось в оранжереї у Дніпропетровську за десять з лишком років виросла майже восьмиметрова пуансетія.
Дніпропетровськ.