Після затяжної перерви запрацювало житомирське ВАТ «Льонотекс». А це добрий знак і для трудівників села: посіви довгунця варто нарощувати.
Житомирський льонокомбінат, споруджений на початку шістдесятих, давав стабільні заробітки не тільки своїм працівникам, а й колгоспникам, зайнятим вирощуванням льону. Потім настала економічна криза... Зміни на краще почали відбуватися після запровадження державної підтримки льонарства, але ті 30 тисяч гектарів, які в 2003 році були засіяні льоном загалом по Україні, мали б стати нормою для однієї лише Житомирщини, переконаний голова облдержадміністрації Микола Рудченко:
— 1998 року льон займав в області 2800 гектарів, у 2003-му вдалося довести його посівні площі до 11 тисяч гектарів.
З 1997 року корпус побутових тканин «Льонотексу» взагалі простоював і, як згадують тепер на підприємстві, текстильникам довелося ставати сторожами, щоб його не розтягнули. Нові інвестори протягом трьох місяців вклали в капітальний ремонт підприємства більш як чотири мільйони гривень. Найближчим часом збираються використати на розвиток виробництва ще 60 мільйонів, довести протягом двох років чисельність працюючих до чотирьох тисяч осіб.
Повірили у зміни на краще і текстильники, адже нові власники почали з погашення заборгованості у зарплаті.
Житомир.