Першу партію вагонних уповільнювачів відвантажено Південно-Уральській залізниці Новокраматорським машинобудівним заводом. До імпортерів залізничної техніки, яку виготовляють на заводі, додалася Росія. Уповільнювачі, призначені для регулювання швидкості вагонних відчепів на сортувальних гірках і для механізації ручної праці башмачників, уже завоювали визнання в Україні та Білорусі. Новинка надійна в роботі, проста в ремонті й обслуговуванні.
На замовлення «Укрзалізниці» завод розпочав виготовлення сучасного самохідного залізничного крана вантажопідйомністю 80 тонн на базі ходової частини німецького виробництва. Нині в Україні працюють близько 60 кранів виробництва колишньої НДР. Ця техніка потребує оновлення. Перші підйомно-транспортні машини з новокраматорською маркою з’являться вже на початку наступного року. Потужна телескопічна стріла дасть змогу пересувати вантажі в радіусі до 20 метрів від залізничної колії.
Триває виконання контракту, підписаного з Нижньотагільським металургійним комбінатом (Росія), на виготовлення промислової лінії з випуску залізничних коліс нового технічного рівня. Протягом півтора року підприємство відвантажить російським металургам близько півтори тисячі тонн сучасного обладнання промислової лінії продуктивністю до 100 залізничних коліс на годину.
Донецька область.