Черговий земельний аукціон у Львові, запланований на сьогодні, ймовірно відбуватиметься в атмосфері тривоги. Бо купівля-продаж земельних ділянок останнім часом супроводжується драматичними колізіями, протестними акціями. Зокрема, на одному з аукціонів пішла з молотка земельна ділянка, якою впродовж кількох десятиліть користувався викладач Львівського національного університету Станіслав Шендрик. На знак протесту він спалив себе. 
На аукціоні, що відбувся у вересні, було продано ділянку, яка не підлягала реалізації. Відтак прокурор міста Львова Володимир Гураль порушив кримінальну справу проти чиновників міської ради, котрі зловжили службовим становищем.
Великого резонансу у Львові набуло протистояння ВАТ “Іскра” та міської ради. Львівська обласна організація профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України оприлюднила з цього приводу заяву. У ній ідеться про те, що 1993 року підприємству було надано міською владою земельну ділянку для житлового будівництва. “Однак, незважаючи на належну зі сторони ВАТ “Іскра” плату за землю протягом десяти років та відсутність ухвали Львівської міської ради, згадуване розпорядження міської адміністрації скасовано рішенням Львівського міськвиконкому № 721 від 15.08.2003 року”.
На спірній ділянці швидкими темпами проводить будівельні роботи фірма “Юліта”. У відповідь працівники “Іскри” розпочали протестні акції, навіть одного разу зупинили рух транспорту по вулиці Зеленій.
Численні коментарі в ЗМІ з приводу перманентної “земельної хвороби”, яка вразила міську владу, нині — на вустах у громади, яка несамохіть стала учасником “війни”. Львів’яни отримали в поштових скриньках анонімні листівки, казна-де і ким віддруковані. У листівках — заклик ігнорувати газету “Високий замок”, журналісти котрої “поглумилися над кожним українцем”, надрукувавши текст пісні з репертуару гурту “Скрябін”. Але схоже, що “Скрябін” — Богу душу винен. За словами редактора газети “Високий замок” Степана Курпіля (газета “Поступ” за 11 листопада 2003 р., № 213 (1268), згадана листівка — “це помста за публікацію про фірму “Юліта”... За його ж словами, міський голова розмовляв з директором Львівського відділення “Укрпошти” Анатолієм Кидисюком і просив його особисто посприяти в розповсюдженні згаданого рішення виконкому. На сполох ударили самі поштарі, яких зацікавив текст листівки. Дивний заклик, адже “Високий замок” — одна з найпопулярніших і найавторитетніших газет у регіоні.
— Якщо інсинуації повторюватимуться, ми подамо до суду, — каже Степан Курпіль. —Подібні закиди псують ділову репутацію газети, тому ми будемо реагувати.
...Що ж аукціон грядущий нам готує?
Львів.