У Дубні справив новосілля центр зайнятості (на знімку). Раніше він розташовувався у пристосованому приміщенні, тож за браком площ черги відвідувачів простягались ланцюжками аж на вулицю.
Новосіллю раді не лише працівники служби зайнятості, яким стало комфортніше працювати, а й відвідувачі, яких обслуговують ліпше. Адже Дубнівський центр зайнятості — один із перших в області увійшов до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості, що дає змогу майже дев’яносто відсотків обсягів роботи з працевлаштування населення проводити через комп’ютерну мережу. Відтак спеціалісти одержали можливість більше часу й уваги приділяти безпосередньому спілкуванню з тими, хто потребує допомоги центру. А ще тут встановлено комп’ютерний автомат “тач-скрин”, з допомогою якого безробітні самі можуть ознайомитися з вакансіями робочих місць (на знімку). Замість “мишки” чутливий екран реагує на дотик пальця, видаючи потрібну інформацію...
— Наш центр готує фахівців для відродження побутового обслуговування на селі, а на базі багатопрофільного малого приватного підприємства “Теренок” — робітників із укладання тротуарної плитки, ковалів, — розповідає директор Дубнівського міськрайонного центру зайнятості В’ячеслав Савчук. — Ці професії мають неабиякий попит на ринку праці не лише в Україні, а й за кордоном.
По сусідству з новоселами — старовинна Свято-Михайлівська церква (колись тут був костел бернардинів), над якою поглумились час і негода. Торік її настоятель отець Дмитро звернувся до центру зайнятості з проханням допомогти у реставрації цієї пам’ятки архітектури ХVІІ століття. Так з’явилась реставраційно-будівельна організація при церкві, в якій центр зайнятості створив п’ятнадцять робочих місць для колишніх безробітних. Уже другий рік вона працює у храмі, який відновлюється на очах.
Рівненська область.