МВС України підтвердило загибель депутата Горлівської міськради Володимира Рибака. 22 квітня на брифінгу МВС повідомили, що було впізнано тіло одного із двох загиблих, виявлених у річці Торець біля селища міського типу Райгородок Донецької області — ним є депутат Горлівської міської ради Володимир Рибак. Сайт МВС України інформує: «Причина смерті обох загиблих — комбінована травма тіла внаслідок катувань, з наступним утопленням ще живих потерпілих, які були непритомні».
Вранці 23 квітня невідомі намагалися викрасти активістку мітингів за єдину Україну, друга родини Володимира Рибака Тетяну Ходаковську. Викрадачі прийшли на роботу до Тетяни, у Горлівську поліклініку №2, але друзі активістки дізналися про це, і врятували її.
Прес-служба Донецької облдержадміністрації повідомила, що 22 квітня у Слов’янську продовжували утримувати мимо волі міського голову Нелю Штепу, начальника лінійного відділу на станції Слов’янська Олега Прохорова, начальника Краматорського міськвідділу міліції Віталія Колупая. За даними прес-служби Донецької ОДА, адміністративні будівлі в Слов’янську як і раніше захоплені представниками Донецької народної республіки.
Очевидець у Слов’янську повідомляє:
— Нині місто просто живе, нічого не відбувається. На вулицях час від часу можна зустріти людей зі зброєю і в масках, але вони поводяться неагресивно. Українських журналістів у Слов’янську практично немає.
У деяких містах області вдалося стабілізувати ситуацію: в Єнакієвому проросійські мітингувальники звільнили будинок виконкому, а в Макіївці біля будинку виконкому розібрано барикади, повідомляє прес-служба Донецької ОДА. В Донецьку радикали продовжують утримувати будівлі облдержадміністрації та міськради. У ході переговорів протестувальники озвучили, що готові передати для ремонту дев’ятий і десятий поверхи, для того щоб Донецька обласна рада почала нормально функціонувати.
Наразі в Донецькій області працює спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. На сьогодні, на думку спостерігачів ОБСЄ, найкращим виходом із ситуації стало б підписання тимчасового Конституційного договору, до якого увійшли б питання повноваження регіонів, виборність губернатора і статус російської мови.
Донецьк.