Опалювальний сезон на Кіровоградщині може не розпочатися. Область заборгувала за спожитий газ понад 18 мільйонів гривень і відшукати необхідні кошти — проблематично.

Особливо критична ситуація в обласному центрі. Як повідомив директор комунального підприємства «Кіровоградтеплоенерго» Анатолій Курченко, жителі міста недоплатили за минулий опалювальний сезон шість мільйонів гривень. Компанія «Газ України» офіційно попередила: з першого жовтня вона відмовляється давати блакитне паливо у кредит. Навряд чи кіровоградці отямляться і разом розрахуються з боргами. Тож у міської влади болить голова, як надати тепловикам необхідну дотацію. А найдієвішим методом боротьби із неплатниками Анатолій Курченко вважає відключення будинків від системи теплозабезпечення. Без опалення ризикують залишитися чотири багатоповерхівки, мешканці кожної з яких заборгували близько ста тисяч гривень.
Звісно, можна сперечатися щодо законності таких дій і, мабуть, у разі виконання погрози тепловикам доведеться розбиратися не з одним судовим позовом. Але в даній ситуації дивує інше. Після надання громадянам права на реструктуризацію боргів із 70 тисяч боржників з відповідними заявами до КП «Кіровоградтеплоенерго» звернулися лише восьмеро. От і виходить: не платять, бо не хочуть...