На Луганщині розроблено стратегію боротьби з фальсифікованою продукцією. Для цього створено робочу групу оперативного реагування. До її складу увійшли фахівці контрольних і правоохоронних органів, комітетів із захисту прав споживача, прикордонники і фахівці митниці. 

Вони вилучатимуть контрабанду і фальсифікати на підприємствах торгівлі й громадського харчування, ринках. Перевірки не оминуть також оптові бази, склади, залізничні станції... Особливий акцент поставлено на виявленні підпільних цехів з виробництва і зберігання фальсифікованих продуктів харчування, алкогольних і тютюнових виробів.

Тим часом на ринку Луганської області сьогодні представлено майже 4,5 тисячі найменувань лікарських засобів. Як з’ясувалося, аптечні установи не завжди дотримуються умов зберігання і порядку відпускання цього товару. А от випадків реалізації незареєстрованих засобів і ліків без сертифіката заводу-виробника фіксується дуже мало. Може бути спокійним луганський споживач і в іншому: у перевірених лікарських травах, що реалізуються в аптеках і на ринках, перевищення рівня радіації не виявлено.