Земляцтво «Миколаївщина» цими днями прийняло у своєму офісі керівників земляцтв України у місті Києві. Причина — передача об’єднанням тернополян координаторства Миколаївському земляцтву.

Зародився цей рух три роки тому, коли керівники земляцтв зібралися на свою першу зустріч. Ця форма спільної роботи — добровільне координаторство кожним земляцтвом терміном три місяці, дала хороші результати. Вже одинадцять земляцтв були координаторами, познайомили колег зі своєю діяльністю. За три роки керівники земляцтв побували в ділових поїздках у Чернігівській, Донецькій, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Тернопільській областях і місті Умані Черкаської області, де зустрічалися з керівниками виконавчої влади цих областей, міськими головами, керівниками районів, підприємств і організацій.

До речі, у лютому 2001 року міська влада столиці в особі голови Олександра Омельченка уклала довгострокову угоду про співробітництво з 25 земляцтвами. Отож не дивно, що на зустрічі у Миколаївському земляцтві за активну участь у земляцькому русі керівникам Закарпатського, Львівського, Донецького, Луганського земляцтв були вручені почесні грамоти Київської міської ради, а подякою київського міського голови відзначені керівники Волинського і Тернопільського земляцтв. У свою чергу, керівник Луганського земляцтва вручив присутнім на зібранні обласні пам’ятні знаки.