В Іршанську Володарсько-Волинського району створено віддалене робоче місце казначейства. В цьому робітничому селищі функціонує потужний державний гірничо-збагачувальний комбінат, який видобуває і збагачує титанову руду, отож діє і розгалужена мережа бюджетних організацій, які віднедавна проводять усі фінансові операції тільки через органи казначейства. Тепер їхнім бухгалтерам не треба гаяти часу на поїздки до райцентру для здійснення платежів — усі необхідні документи приймає працівниця районного підрозділу казначейства в Іршанську. Обслуговує вона також бюджетну сферу найближчих населених пунктів, а передаються документи до райцентру оперативно — електронною поштою.
Андрушівка вже в космосі
Андрушівська народна обсерваторія виявила в космічному просторі три нові астероїди. Це відкриття, як повідомили у Житомирській облдержадміністрації, вже зареєстровано в Гарвардському університеті.
Заради створення обсерваторії її директор кандидат наук Юрій Іващенко свого часу навіть залишив свою улюблену справу — астрономію і зайнявся бізнесом: тільки так можна було заробити гроші на будівництво. До речі, вдивлятися в безмежні простори всесвіту йому сама доля веліла: народився в день першого польоту людини в космос, тому й назвали Юрієм, а мати викладала в школі астрономію. Одному з астероїдів він вирішив дати ім’я свого рідного міста.
В Інтернет — без пароля
Нову послугу — безпарольний доступ до Інтернету запропонувала своїм клієнтам Житомирська дирекція ВАТ «Укртелеком». Щоб скористатися глобальною інформаційною мережею, тепер не обов’язково укладати договір і одержувати індивідуальні реквізити користувача — логін та пароль, а досить набрати з допомогою модема певний телефонний номер. Якщо в разі традиційного доступу провайдерові треба платити авансом, то тепер плату за час, проведений у всесвітній павутині, вносять до щомісячного рахунку за послуги місцевого та міжміського зв’язку. Нині лави тих, хто віддає перевагу новій послузі, швидко зростають не лише в Житомирі, а й у Бердичеві — це місто стало першим районним центром України, де впроваджено доступ до Інтернету без пароля. У перспективі така послуга стане доступна і мешканцям інших районів області.