Один з кращих районів Дніпропетровщини — Межівщина — нещодавно відзначав 80-річчя.
Рішення про відокремлення в самостійну адміністративно-територіальну одиницю частини Павлоградського повіту з центром у Межовій було прийнято ще в 1923 році. З того часу Межівський район славиться своїми здобутками.
Межівщина виховала багато видатних і відомих в Україні та за її межами людей. Героями Соціалістичної Праці Шелестом, Артюховим, Момотом свого часу пишався весь Радянський Союз. Саме ця земля народила відомих письменників Cаву Божка, Василя Мисика, Михайла Нечая, багато талановитих поетів, які сьогодні продовжують традиції української літературної спадщини.
У роки Великої Вітчизняної війни на фронтах, у партизанських загонах і підпіллі боролися з ворогом майже 14 тисяч межівчан. Більш як 6,5 тисячі воїнів віддали своє життя за свободу Батьківщини.
Як зазвичай на кожному святі, вітали тут шанованих гостей. Поздоровлення від народного депутата України Олександра Шевченка, голови облдержадміністрації Володимира Яцуби та голови обласної ради Галини Булавки передали їхні помічники. Поздоровити земляків приїхали і ті люди, чиє дитинство минуло серед чудових краєвидів Межівщини.
Усі вони говорили з непідробною щирістю і освідчувалися в любові своїй малій Батьківщині. І не має значення, що є, мабуть, краї багатші й красивіші, розкішніші й веселіші. Для межівчан їхня земля — найкраще місце в Україні.
Подвійним свято було для мешканців Іванівки. Тут за сприяння народного депутата України Олександра Шевченка розпочато газифікацію села. Саме в день 80-річчя Межівщини голубий вогник вже підвели до кількох будинків. Голова сільради Володимир Яременко вважає, що завдяки цьому село розвиватиметься, молодь залишатиметься тут працювати після закінчення навчання.
Місцева влада робить усе можливе для подальшого розвитку регіону, зменшення соціальної напруженості. Голова районної ради Олексій Зоц каже, що багато зроблено в районі останнім часом. Але ще більше заплановано.
Добрі слова говорять тут про депутата Верховної Ради Олександра Шевченка, якому межівчани довірили відстоювати свої права та інтереси в парламенті. Ось і цього разу Олександр Олександрович підготував своїм виборцям чудовий подарунок — концерт Миколи Гнатюка.
І линула пісня над краєм. Про хліборобські традиції, про силу сімейного вогнища, про щастя жити і працювати на рідній серцю землі.