Відповідний проект закону Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу.
Під час засідання комітету народні депутати розглянули два законопроекти: про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері надання адміністративних послуг (№4404) і про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування за порушення законодавства у сфері надання адміністративних послуг (№4404-1).
 Зокрема, парламентарії зазначили, що обома проектами пропонується встановити відповідальність посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування за порушення законодавства, яке регулює надання адміністративних послуг. Для цього пропонується в Кодекс України про адміністративні правопорушення внести зміни до статті 221, згідно з якими суди можуть розглядати справи за правопорушення, та до статті 255, надавши право відповідним посадовим особам складати протоколи про адмінправопорушення.
Авторами законопроектів також пропонується внести зміни до статті 41 Кодексу законів про працю, відповідно до яких власник або уповноважений ним орган має право з власної ініціативи розірвати трудовий договір з посадовою особою у разі повторного порушення законодавства протягом року у сфері надання адміністративних послуг.
Члени комітету, проаналізувавши проекти, вважають за необхідне рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4404-1, оскільки в ньому юридично коректніше викладені зміни, що пропонуються до статті 255 КУпАП, а проект закону за №4404 — відхилити.
Проект закону №4404-1 підтримав Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, а Федерація роботодавців погодила документ без зауважень.
У законопроекті відсутні дискримінаційні положення, а також правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.