Запорізькі бізнесмени Андрій Маринов, директор ТОВ «МПМ», і Сергій Макарович, директор Царекостянтинівського МТС, провели прес-конференцію в УНІАНі. Вони розповіли журналістам про неправомірні, на їхню думку, дії працівників УБОЗу стосовно згаданого МТС і ТОВ «Агропромінвест», співзасновником якого є «МПМ».
За твердженням Сергія Макаровича, певні особи намагаються змінити керівництво «Агропромінвесту». З цією метою вони використовують працівників міліції, які наприкінці липня намагалися незаконно вилучити документи ТОВ.
На початку серпня приїхали з відповідною постановою суду і за відсутності керівництва фірми й без опису вивезли документи. Підприємці побоюються, що вони можуть бути сфальсифіковані, щоб скомпрометувати і змінити адміністрацію агрофірми та її власників. Перед цим її директорові В. Падалці пропонували добровільно передати майно іншій структурі. До речі, нещодавно на нього в приміщенні одного із запорізьких банків, за цілковитої бездіяльності охорони, вчинили напад представники конкурента і відібрали печатку. Крім того, вони, погрожуючи фізичною розправою, змушували відмовитися від керівництва фірмою «Агропромінвест». На ній побували і податківці, котрі вилучили решту фінансово-господарської документації.
«Наїхали», за словами Макаровича, і на Царекостянтинівський МТС (він свого часу був співзасновником агрофірми). Територію підприємства і майно намагалися захопити, чому перешкодили працівники держохорони. Невдовзі договір про охорону об’єкта було розірвано...
За всім цим, на думку підприємців, стоїть один із впливових народних депутатів України.