Обжинки з гірчинкою

Проти торішнього майже двомільйонного валу хліба цьогорічний ужинок землеробів області скромний. За врожайності близько 18 центнерів з гектара зібрано всього 635 тисяч тонн ранніх зернових. Найбільше збіжжя намолочено в Уманському районі — понад 60 тисяч. Найменше — У Чигиринському, Кам’янському, Канівському районах, агрономічні служби яких ламають голови над тим, де добути за безгрошів’я насіння озимої пшениці на осінню сівбу.
Керівні аграрії області сподіваються підправити невтішні показники за рахунок кукурудзи. «Королева полів» займає понад 150 тисяч гектарів.
Повернулися з книжками
Понад 10 тисяч примірників книг передала українська діаспора Канади обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка. Серед них є справжні раритетні видання, які побачили світ на початку минулого століття. На особливому місці у книгозбірні тепер твори вихідців з Черкащини, котрі за радянських часів піддавали нищівній критиці або замовчували. Це збірки поезій і прози Тодося Осьмачки, романи Докії Гуменної, повісті Ольги Мак, белетристика Олександра Кошиця та Василя Авраменка.
Канадсько-український бібліотечний центр у Черкасах, створений за благодійні кошти канадського товариства «Приятелі України», дванадцятий за рахунком, відкритий в різних областях України за сприяння заокеанських співвітчизників.
Гра з трагічним фіналом
У селі Мірошники Корсунь-Шевченківського району від ураження електрострумом загинули двоє дітей... Дев’ятирічна Богданка разом з шестирічним братиком гралися на вулиці в піжмурки. Коли Віталик доганяв сестричку, під ноги йому потрапив обірваний зі стовпа електродріт.