Із усього світу приїжджають пацієнти у Трускавець до професора Володимира Козявкіна. Саме він 13 років тому розробив систему інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації, завдяки котрій проліковано майже 16 тисяч хворих на дитячий церебральний параліч.
Володимир Козявкін та його колеги лікують не лише дітей. Вони зцілюють сім’ї, котрі несуть на собі тяжкий хрест недуги. Якісне лікування цієї хвороби —дуже дороге. Зрозуміло, що іноземці, які привозять сюди своїх дітей, стають інвесторами центру, завдяки котрим вдалося звести оцю величаву споруду (на знімку) — Міжнародний центр відновлювального лікування. Його обладнали найсучаснішою апаратурою, тут створено найкращі умови для перебування дітей разом з батьками.
Герой України Володимир Козявкін і начальник Львівської залізниці Богдан Піх не могли не зустрітися. Бо обидва — кожний на своєму місці —діяльно працюють на ідею милосердя, вважаючи, що сильний має допомогти слабшому. Серед дітей залізничників є 32 хворих на ДЦП. Їхнє лікування нині — спільна турбота колективу.
— Дитячий церебральний параліч — страшна хвороба, — каже Богдан Піх. — Коли я довідався про те, що є методика, яка ефективно поліпшує стан хворих дітей, і це не десь за морями-океанами, а в Трускавці, почав обдумувати, як же допомогти нашим співробітникам? Як допомогти діточкам, які хочуть ходити й бігати так само, як їхні ровесники? Під час недавньої зустрічі із Міністром транспорту України — генеральним директором «Укрзалізниці» Георгієм Кірпою ця ідея оформилася в остаточне рішення...
Курс лікування одразу дав помітні результати. У дітей і в батьків з’явилася надія на світле майбутнє.
— Моїй доньці Ірині — чотири з половиною роки. Діагноз — слабка форма ДЦП, — розповідає інженер служби колії Сергій Кирсанов. — І коли нам запропонували лікування в клініці професора Козявкіна, це було великою і дуже приємною несподіванкою, бо послуги тут — недешеві. Самі ми не могли б зібрати таких коштів. Уже через шість днів перебування в Трускавці Іринка фактично не кульгала на одну ногу, як раніше, а ходила нормально. А коли завершився 12-денний курс лікування, ми з радістю побачили, що наша дочка навіть бігає.
Практично кожна сім’я відчула тою чи іншою мірою результати лікування. Діти залізничників і надалі залишаються під опікою доктора Козявкіна. І не один ще вигукне радісно: «Мамо, тату, я іду!»
Винахід професора Козявкіна полягає в тому, що розроблено систему біомеханічної корекції хребта та великих суглобів. Застосовується також рефлексотерапія, фізіотерапія, лікувальна фізкультура та інші немедикаментозні процедури. А ще діти отримують багато-багато любові і тепла. Ці ліки завжди були чудодійними...
 
Львівська область.
Від редакції. Ми відстежимо подальшу долю дітей залізничників, які лікуються у доктора Козявкіна, розповімо про їхні перші кроки до нового життя.