3200 вакантних місць запропонували протягом липня роботодавці Вінниччини обласному центру зайнятості населення. Директор центру Володимир Басюк стверджує, що можливість влаштувати таку велику кількість безробітних вони мають уперше за багато років.
Це свідчить про позитивні зміни на ринку праці, спричинені насамперед відновленням роботи деяких великих і малих підприємств.
Одразу зменшилася кількість претендентів на одне вакантне місце: 10 безробітних за певних умов готові зайняти його. Став нижчий рівень безробіття — 3,3% (у середньому в Україні —4,5%). На жаль, серед тих, хто поки що не знайшов роботу, найбільше жінок. Вони становлять майже половину від загальної кількості безробітних. Роботодавці — така реальність — віддають перевагу сильній статі.
У переважній більшості колективів на роботу беруть за конкурсом або на умовах випробувального терміну. Тому жінки змушені перенавчатися. З суміжною спеціальністю легше знайти роботу. Бо на грошову допомогу з фонду загальнообов’язкового страхування не проживеш: у липні, наприклад, середній розмір виплат становив 115,47 гривні. Загальна сума таких виплат протягом названого місяця — 2,9 мільйона гривень.