Першого вересня, за підрахунками управління освіти Харківської облдержадміністрації, у школах за парти сяде 24,7 тисячі першокласників. Як повідомила начальниця управління Людмила Бєлова, до перших класів уже зараховано майже 19 тисяч дітей.

Новий навчальний рік розпочне тисяча шкіл регіону, де створено більш як 500 десятих і 370 одинадцятих профільних класів. До того ж готуються до відкриття 11 гімназій, 12 ліцеїв і один колегіум.
Однак за новими гарними назвами часто-густо приховані старі проблеми. Так, школи області забезпечено новими підручниками на 64 відсотки, не вистачає на всіх і навчальних посібників шести-дев’ятирічної давності. В області бракує кадрів, лише у половині районів бюджет передбачає кошти на підвезення до шкіл учнів із віддалених сіл, передає Лариса ЯРМОЛЕНКО.
А тим часом за даними Департаменту держслужби боротьби з економічними злочинами МВС України, кількість посадових злочинів у закладах освіти зростає щороку. Найкорумпованіші вузи (123 факти хабарництва цього року), ПТУ (114), технікуми (82), школи (43). Здирництво процвітає особливо в період вступних екзаменів, складання сесій тощо. Цього року до кримінальної відповідальності за правопорушення в освітянській галузі притягнуто 334 працівники, в яких вилучено матеріальних цінностей на 2,76 мільйона гривень, повідомляє «Інтерфакс-Україна».