Є на Дніпропетровщині мальовниче селище Новопокровка Солонянського району, в якому розташований обласний заклад освіти — Новопокровська педагогічна гімназія—інтернат в складі 8—11 класів. Заснована вона на базі Новопокровської середньої школи 10—11 класів з професійною підготовкою: педагогів-організаторів, вихователів дошкільних установ, бібліотекарів, молодших медичних сестер, бухгалтерів, швей, шоферів (категорій В, С), трактористів, столярів.
У гімназії навчаються учні з різних областей України, а її випускники працюють за обраними спеціальностями в усіх куточках не лише України, а й за її межами.
Одержана в гімназії професійна підготовка і нині дає можливість випускникам адаптуватися до сучасних умов: мати справу для свого подальшого життя або продовжити навчання за обраною в гімназії професією.
Гімназія сприяє подальшому навчанню своїх випускників, оскільки співпрацює з середніми та вищими навчальними закладами області. В цьому навчальному році в гімназії приємна новина — адміністрація уклала договір з Криворізьким державним педагогічним університетом про співробітництво.
Віднині випускники гімназії матимуть можливість складати державну підсумкову атестацію в гімназії з одночасним зарахуванням її результатів як вступних іспитів на навчання до Криворізького державного педагогічного університету.
У гімназії запроваджується профільне навчання. Особлива увага приділяється вивченню природничо-математичних дисциплін. Навчання і харчування безплатні. Прийом до гімназії без екзаменів. Проживання в гуртожитку на території гімназії.
Діти соціально незахищених категорій мають пільги.
Запрошуємо на навчання до одного з найкращих сільських закладів нового типу Дніпропетровської області.
Л. ПАЛЬЧИК, зступник директора Новопокровської гімназії Солонянського району Дніпропетровської області.