Вінницький міський суд 10 березня продовжив розгляд справи судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич. Їй інкримінують ухвалення завідомо неправосудних рішень стосовно активістів «Автомайдану» під час Революції Гідності. А 11 березня обиратимуть запобіжний захід стосовно ще одного служителя Феміди цього суду — Віктора Кицюка. За такою само підозрою. Генпрокуратура вимагає взяття їх під варту.

Судова «дуель» між служителями Феміди Києва і Вінниці тривала протягом 6—7 березня. Однак ухвалити рішення вінницьким суддям щодо запобіжного заходу поки що не вдалося.
Підозрювані прибули до Вінниці з трьома адвокатами на двох. Тому одночасно слухання двох справ неможливе. Кожен має ще й групу підтримки.
А згідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом, рішення про застосування запобіжного заходу має бути ухвалено протягом 72 годин з часу його надходження до суду. У прес-службі Вінницького міського суду кореспонденту «Голосу України» уточнили, що документи з Києва надійшли 5 березня о 14.00. Тобто 72 години спливли ще 8 березня. Чи не стане це ще одним аргументом для продовження судових дуелей?
Вінницька область.