День Військово-Морського флоту відзначали в Очакові. Свято це давно шанують у місті, де 80 відсотків мешканців пов’язали своє життя з морем і армійською службою. До речі, мер міста Анатолій Карпенко — капітан І рангу, котрий тривалий час прослужив командиром частини, де готують еліту — морських піхотинців. Військовослужбовці цього підрозділу продемонстрували свою майстерність у мистецтві рукопашного бою. А від виступів офіцерів, які показали майстерність застосування зброї, перехоплювало дух.

Виcтупи військових чергувалися з танцювальними і пісенними номерами, театралізованими виставами. Був на святі і володар морів і океанів Нептун із почтом. Але з найбільшим нетерпінням глядачі очікували основного дійства — висадки парашутного десанту.
І ось над містом з’являється літак, із якого висипаються ледь видимі фігурки. Легко і невимушено, немов із східців зійшли, приземлилися вони на майданчик, з одного боку оточений морем, а з другого — пагорбами. Майстерності парашутистів—членів «Фрог-клубу» — аплодували тисячі вдячних глядачів.
Кажуть, два роки тому військової техніки, вибухів та стрілянини було трохи більше. А десант стрибав з літака прямо в море. Але Скнилівська трагедія внесла свої корективи в такі заходи. Попри все свято вдалося. До величезної радості хлоп’ят і дівчат, городян і численних гостей.
Привітати моряків-очаківців прибули шефи із Южноукраїнська та Калуша.