Кордон стане прозорішим

На зустрічі керівників Чернівецької області та Сучавського повіту Румунії вирішено дозволити мешканцям прикордонних районів відвідувати одне одного чотири рази на місяць. Дотепер перетинати кордон пішки дозволялося тільки двічі.
Місцевий пункт перетину кордону Вікову де Сус—Красноїльськ, розташований у гірській зоні Карпат, вирішено визнати міжнародним. Якщо це рішення буде затверджено урядами двох країн, Чернівецька область дістане додаткові ресурси для розвитку туристичної галузі. Окрім того, з’явиться можливість отримати кошти від європейських структур на будівництво сучасних доріг у прикордонній зоні, в чому однаково зацікавлені і Румунія, і Україна.
Чернівці на сучасних поштівках
У видавництві «Колір-друк» випущено серію поштових листівок з видами Чернівців «Прогулюючись містом». Автором проекту, дизайну і фото є чернівецький художник Броніслав Тутельман. На звороті кожної листівки кількома мовами надруковано, що саме на ній зображено.
Броніслав Тутельман продовжує традицію випуску поштівок про Чернівці. Ця традиція сягає австрійської доби і прославила тоді місто на всю Європу. Зараз австрійські поштівки з написами українською та німецькою є раритетними і зберігаються здебільшого у приватних колекціях Ігоря Білика, Ігоря Чеховського, Геннадія Янковського, Івана Снігура. Тож представники буковинської діаспори у багатьох країнах світу, мабуть, будуть приємно здивовані, отримаши поштівки з улюбленими видами вже сучасних Чернівців.
Якби знав, де впадеш...
Трагічний випадок, що стався у Чернівцях, схвилював багатьох мешканців міста. 11-річний хлопчик, бавлячись із друзями на мілководді річки Прут, упав на скло і порізав руку. Ніхто з присутніх не зумів надати йому першу допомогу, а поки однолітки доправили хлопчика додому, нещасний помер від втрати великої кількості крові.
Не менш безглуздо пішов із життя 45-річний мешканець буковинського села Чорнівка. Будучи напідпитку, він спустився у підтоплений тривалими зливами підвал, щоб набрати картоплі. Невдовзі дружина виявила газду неживим — благовірний упав і захлинувся водою, яка ледве вкрила долівку підвалу.