заявив кореспондентові «Голосу України» начальник ГУ МВС України в Харківській області підполковник міліції Анатолій Дмитрієв.

— На сьогодні усі адміністративні будівлі Харкова, інших населених пунктів Харківської області перебувають під контролем правоохоронних органів. Усі органи влади працюють у штатному режимі. Жодного захопленого або заблокованого адміністративного будинку немає. На всіх в’їздах до Харкова виставлено блокпости, де несуть службу співробітники міліції, співробітники спецпідрозділів, спеціального батальйону міліції, а також співробітники територіальних органів внутрішніх справ разом з бійцями Національної гвардії, прикордонними нарядами та військовослужбовцями внутрішніх військ. Отож, ще раз підкреслю, ситуація в регіоні перебуває під цілковитим контролем державних силових структур.
Крім того, у Харківській області до кінця квітня триває місячник добровільної здачі зброї. Факти здачі зброї реєструються щодня. Кількість зброї, яку громадяни здали в добровільному порядку, вже наближається до 150 штук. Серед іншого — 41 одиниця нарізної зброї.
За останній тиждень жодних грубих порушень громадського порядку на території Харкова і Харківської області правоохоронними органами не зафіксовано.
Щодо інформації, яку тиражують ЗМІ, про те, що в найближчі вихідні в Харківській області можливе загострення суспільно-політичної обстановки, то маю запевнити, що в нас досить засобів і сил для того, щоб забезпечити охорону громадського порядку на належному рівні.
Водночас, інформує офіційний сайт ГУ МВС України в Харківській області, з метою належного забезпечення прав і свобод громадян, захисту суспільства від злочинних зазіхань, охорони громадської безпеки в структурі Головного управління МВС України в Харківській області створюються батальйони патрульної служби міліції особливого призначення «Харків» і «Слобожанщина», куди на посади рядового і молодшого начальницького складу запрошуються цивільні особи із числа добровольців. Перевага надається тим, хто пройшов дійсну строкову службу в Збройних Силах України, має належну фізичну підготовку.
А ще напередодні одного з головних християнських свят Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій поширив звернення у зв’язку з останніми подіями, що відбуваються на Слобожанщині. У ньому він закликав харків’ян утриматися від насильства й не допустити громадянської війни. «Цього року ми особливо гостро відчуваємо скорботу цього Страсного тижня. Це час, коли страждає Сам Христос за наші гріхи. Сьогодні вони відгукуються в нас ще більшим болем, тому що знову пристрасті долають наш народ у ненависті одне до одного. Не піддавайтеся духам злості. Хоч би які політичні переконання були в людини, не можна їх доводити до крайностей — це не кінцевий сенс нашого життя. Змінюються влади, політичні системи, можуть згодом змінитися й наші політичні переваги. Але осад від скоєного гріха — насильства над іншою людиною, доведеться носити все своє життя».