Пікетування Господарського суду Вінницької області провели в понеділок представники трудового колективу ВАТ «Гніванський завод залізобетону». Пікетувальники вимагали прийняття об’єктивного рішення у затяжній справі про банкрутство їхнього підприємства. Завод сповна розрахувався з кредиторами, що підтверджується банківськими документами, працює з прибутками, не має заборгованості перед бюджетом і трудівниками. Незважаючи на це, суд уже втретє відхиляє клопотання підприємства про закриття справи про банкрутство. Робиться це на вимогу одного з кредиторів — Київського ТОВ «Торговий дім залізобетонних шпал». Його представники вважають, що розрахунок проведено не повністю. Водночас не виконують рішення суду про проведення взаємозвірки.
Приблизно 60—65 тисяч шпал для потреб «Укрзалізниці» виготовляє щомісяця Гніванський завод залізобетону. Стабільну роботу, стверджують у колективі, забезпечує державна форма власності. Для її відстоювання створено комітет порятунку заводу. У разі потреби, казали робітники, вони пікетуватимуть будинки облдержадміністрації та адміністрації Президента країни. За їхніми словами, можуть вдатися також до крайнього заходу — перекриття руху потягів.
Докладніше про те, як намагаються зробити банкрутом економічно міцне підприємство, ми розповімо в одному з наступних номерів газети, інформує наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.