Випікання хліба припинили усі приватні пекарні Вінниччини. Таку інформацію оприлюднив голова облдержадміністрації Віктор Коцемир на нараді, де обговорювали ситуацію з підвищенням цін на хліб, борошно, макаронні вироби та крупи (протягом останнього часу вони подорожчали в середньому на 50 відсотків). Підвищення цін В. Коцемир назвав економічно необгрунтованим. За його словами, такі дії спричинені апетитами окремих підприємців, які сподіваються нагріти руки на тимчасовому ажіотажі на основні види продуктів харчування. Жодна приватна пекарня не випікає нині хліб, притримуючи борошно, доки ціна на нього не сягне максимуму.
Хліб споживачам поставляє найбільше хлібопекарське підприємство області ВАТ «Вінницяхліб», що забезпечує половину потреб мешканців області на основний продукт харчування. На 50 тонн підприємство збільшило щоденний випуск своєї продукції. Резервних запасів борошна і зерна, за словами голови правління товариства Віктора Ляховецького, вистачить до нового врожаю, а це значить, що ціни на хліб протягом найближчого часу підприємство не підвищуватиме. У загальнодержавному рейтингу область за рівнем цін посідає четверте—шосте місце, залежно від сорту хліба.
Та й перспективи на наступний урожай не такі, як дехто їх малює. Хлібне поле становить 170 тисяч гектарів озимої та 42 тисячі ярої пшениці. Навіть якщо на круг намолотять лише по 24 центнери, за підрахунками фахівців обласного управління сільського господарства і продовольства, отриманого зерна цілком вистачить для забезпечення продовольчих потреб та насіннєвого фонду.
Вінницька область.