У Вінниці затримано людину, яку підозрюють в «ін’єкційному насильстві».
Протягом останнього місяця у Вінниці зареєстровано три випадки, коли просто на вулиці дівчатам було зроблено укол шприцем з невідомою речовиною, повідомляє «Інтерфакс-Україна». Перші два інциденти сталися 5 та 18 червня. Потерпілі звернулися із заявами до міліції. За цими фактами порушено кримінальні справи за статтею «хуліганство».
Правоохоронці поки що не оприлюднюють мотиви злочинних дій 52-річного затриманого. У разі підтвердження його причетності до скоєння злочину йому загрожує до трьох років позбавлення волі відповідно до статті 296 Кримінального кодексу (злісне хуліганство). Останній випадок зафіксовано 22 червня.
Закінчився перший етап медичних аналізів першої постраждалої. Аналіз на ВІЛ-інфекцію дав негативний результат. А щодо аналізу на гепатит, то експертиза триває. Залишається невідомим, що саме колов жінкам злочинець. У деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що міліція як одну з версій розглядає зв’язок між цими фактами хуліганства і вибухами в маршрутних таксі міста, відповідальність за які взяв на себе невідомий.