На вчорашній позачерговій сесії Рівненської обласної ради затверджено бюджет області на 2015 рік. Ним передбачено доходи в сумі 3242,5 мільйона гривень, власні доходи — 245,7 мільйона, базова дотація — 72,4 мільйона, субвенції — 2964,7 мільйона, із них 2,1 мільярда гривень на соціальний захист і соцзабезпечення. Депутати, хоч і проголосували за бюджет, але називали його недосконалим, тож над поправками і змінами до нього працюватимуть до 27 лютого (у цей день відбудеться чергова сесія облради).
Перед початком сесії були пікети з числа вихованців та працівників обласної комплексної ДЮСШ «Авангард» (на знімку), обурених перспективою закриття 14 ДЮСШ в області, які фінансувалися з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Із січня парламент вніс зміни до закону, згідно з яким фонд не фінансує такі ДЮСШ, питання фінансування перекладено на місцеві бюджети. На місцях кажуть, що в бюджетах бракує коштів... Представники спортивної громадськості на сесії облради озвучили цю проблему і закликали місцеву владу не допустити закриття ДЮСШ. Детальніше про це в наступному номері «Голосу України».
До анонсованих раніше питань порядку денного додалося ще три. Одне з них — найболючіше, бо стосується скорочення штатної чисельності працівників бюджетної сфери на три відсотки, що, за попередніми підрахунками, дасть змогу зекономити 14 мільйонів бюджетних гривень. Звичайно, втратити у нинішній скрутний час роботу для бага-
тьох рівнозначно трагедії, оскільки в області не створюють нові робочі місця в таких кількостях, щоб працевлаштувати вивільнених людей, які мають вищу освіту і на навчання яких держава свого часу витратила чималі кошти.
Депутати Рівненської обласної ради підтримали внесені колегами Григорієм Мінічем та Іваном Ткачуком Звернення до органів влади вищого рівня. Одне з них стосується відновлення пільг громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, й адресоване Кабінету Міністрів України; друге — проблем дитячого оздоровлення та відпочинку у 2015 році (мається на увазі відновлення фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) й адресоване Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів.
Рівне.
 
Фото автора.