У  Криму видобувачами каменю-вапняку та інших корисних копалин понівечено понад 5,3 тисячі гектарів землі, а рекультивовано торік усього... 33 га.
Нині 79 кар`єрів загальною площею 640 гектарів покинуті. Не всі органи місцевого самоврядування і виконавчої влади Бахчисарайського, Красногвардійського, Первомайського, Роздольненського, Сакського і Чорноморського районів, де найбільше видобувних копалень, дбайливо ставляться до землі. Це зазначав Голова Верховної Ради автономії Борис Дейч, який очолив тимчасову депутатську комісію з вивчення ситуації. Надалі пропоновано розробляти й експлуатувати пильні вапняки лише за наявності відповідної ліцензії.
Найближчим часом члени комісії мають підготувати матеріали про прогнозовані запаси пильних вапняків на півострові. А міністерства автономії —розробити перспективний план з урахуванням потреб Криму в цьому будматеріалі та визначити економічний ефект від його видобутку. До речі, поклади цієї породи становлять половину з усіх розвіданих в Україні. На осінньому пленарному засіданні Верховної Ради автономії буде розглянуто питання про надання земельних ділянок для кар`єрів. Інакше, за словами Бориса Дейча, безконтрольність процесу може призвести до необоротних наслідків.
 
Крим.