Ми — медичні працівники спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із порушенням психологічного розвитку. Якої тривалості має бути відпустка в лікаря і медсестри в таких інтернатах і розмір оплати?
Медпрацівники.
Дніпропетровська область.
 
Згідно з чинним законодавством кожний працівник має право на щорічну основну відпустку тривалістю 24 календарні дні. Але окремі категорії працівників за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та особливий характер праці мають право на щорічну додаткову відпустку.
Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці» передбачено, що лікар, у тому числі керівник відділення (крім лікаря-лаборанта), медичний середній, молодший та обслуговуючий персонал, які працюють у школах-інтернатах для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки, мають право на додаткову щорічну відпустку тривалістю 25 календарних днів. Тож тривалість вашої щорічної відпустки  загалом становить 49 днів. Додаткову відпустку за вашим бажанням може бути надано разом з основною відпусткою або окремо. При нарахуванні відпускних за основу береться середня заробітна плата за відпрацьований період.