На карті району такої водної артерії немає, але багато хто з мешканців Кремінної знає це місце в лісі, приїздять сюди відпочивати. Тільки не кожному відома історія найменування струмка і те, що з ним пов’язане.
Досліджувати цю місцевость почали ще 1991 року. Група луганських археологів на чолі з Валерієм Маньком і Юрієм Гуріним виявила на березі озера Підпісочне, що в Комсомольському лісництві, 60 стоянок і поселень стародавньої людини. За три роки дослідження було продовжено. Серед археологів був молодий хлопчина Альоша Бритюк, який відзначався вправним складанням планів місцевості. Оскільки струмок не мав назви, йому й дали ім’я Альоші. З такою офіційною назвою струмок нині й увійшов до наукових праць з археології краю. Але це — сучасна історія. А є ще й інша, стародавня.
В районі струмка виявлено перше на сході України поселення стародавньої людини епохи Бронзи. Розкопки тривають і досі, їх проводить наставник Олексія, доцент Східно-українського університету Сергій Санжаров. Що ж до безпосереднього «винуватця» найменування струмка, то Олексій тепер має іншу роботу і приїздить на місце розкопок лише у вільний від головного заняття час. 
Луганська область.