«...У мене навіть поганенького зошита немає, не кажучи про одяг. Отож у сьомий клас я не піду, відмучилася. Мама каже: «Навчилася гроші рахувати та й годі...». Сиджу вдома з братом, а він увесь час просить їсти...»

«...Я дуже полюбила Ларису Костянтинівну. Вона дуже добра, і я думаю, що це єдина людина, котра найбільше мене любить, навіть більше, ніж моя мама...»
...Недавно один хлопчик розпустив чутки, що в мене воші (якщо я бідна — значить обов’язково брудна)... Я вирішила до школи не ходити. До нас повернувся вітчим, і я з ним сварюся до сліз. Мама захищає вітчима, а я залишаюся поганою».
Ці одкровення адресовані Ользі Миколаївні Кучер, завідувачці Оріховського притулку. Їй пишуть діти, які побували в ньому і повернулися до батьків. Як бачимо, вдома на них не чекали.
Цю проблему, а також інші порушують запорізькі діти у своїй унікальній за формою та змістом газеті «Вместе». Її засновник — громадська організація підтримки соціально-педагогічних ініціатив «Юнь Запоріжжя». А шеф-редактор, він же генератор ідей і натхненник дітей на добрі справи — Світлана Вагнер, директор центру при АТ «Мотор Січ».
Унікальність видання для школярів, заснованого в січні 2002 року, — в умінні його творців викликати в читачів співчуття та бажання діяти. Втім, байдужими «Вместе» не залишає і дорослих. Нехай це буде тематична сторінка про дружбу або кохання, наркоманію чи безпритульність, відносини в школі або вдома — прочитавши матеріали, ви перейметеся дитячим болем і захочете допомогти. Словом, вчинком, грошима.
«Вислухаємо, зрозуміємо, порадимо, підтримаємо», —мабуть, так коротко можна викласти кредо творців дорослої дитячої газети «Вместе». Її автори — самі школярі, котрі мріють про журналістику, роботу дипломата і парламентарія. Але не тільки. Висловлюватися на сторінках популярного і затребуваного видання може кожен, хто вміє думати і викладати думки. «Вместе» — це інформаційна, аналітична, життєствердна газета, яка ненав’язливо, але твердо і вперто переконує читачів: дитина сама собі допомогти не може — допоможімо їй разом!