— Зустрічі у сільгосптовариствах, на сходках сіл показали, що люди найбільше хвилюються за свою власність. Тобто про земельні наділи, котрі більшість віддала в оренду, — розповів народний депутат України, голова підкомітету з питань державного регулювання виробництва та якості сільгосппродукції Сергій Терещук. У селах Товмачі, Василькові, Іскреному Шполянського району, де днями побував депутат, керівники СТОВів і власники земельних паїв були одностайні в думці про нинішню критичну ситуацію. Небачена досі весняна посуха перекреслила надії на добрий ужинок. Отже, казали селяни, треба вже сьогодні думати про врожай наступного року. А значить, про насіння. Його не вистачатиме. Тому, щоб вчасно та якісно обсіятися цієї осені і навесні 2004 року, вкрай потрібно заздалегідь закупити насіння зернових культур. Через гостру фінансову скруту господарства зробити це не в змозі. Вся надія на державу, котра повинна закупити насіння у страховий фонд і виділити його агроформуванням.
— Ми сподіваємося, що депутати-аграрники доведуть своїм колегам необхідність цього кроку, — звернувся до Сергія Терещука директор СТОВ «Іскрене» досвідчений господарник Іван Бруслиновський.
Селян старшого віку турбувала ціна на хліб. «Чи не подорожчає восени і взимку буханець? — запитували вони свого народного депутата. — Чи вистачить борошна?» «Хліба для населення буде вдосталь, — заспокоював ветеранів колгоспного виробництва Сергій Терещук. — Верховна Рада стоятиме на сторожі народних інтересів».