Учора до Запоріжжя з офіційним візитом прибув Голова Народних Зборів Республіки Болгарія Огнян Герджиков. Після зустрічі з головою облдержадміністрації Євгеном Карташовим та головою облради Володимиром Березовським високий гість ознайомився із виробництвом ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», відвідав художню виставку у виставковому залі обласної організації Національної Спілки художників, побував у Музеї історії Запорозького козацтва.
Сьогодні на Запоріжжі мешкає трохи більш як 34 тисячі болгар. А ще донедавна в регіоні було навіть два болгарські національні райони — Коларівський та Цареводарівський. Лише в одному Коларівському районі, який проіснував до 1939 року, проживало майже 40 тисяч болгар. До речі, нещодавно у Коларівці (нині Приморський район) відкрито пам’ятник репресованим українським болгарам.
Сьогодні Огнян Герджиков відвідає столицю запорізьких болгар — місто Приморськ, де його чекають в україно-болгарському ліцеї. Його вихованці поглиблено вивчають рідну мову і мають змогу продовжувати навчання в Болгарії.
У програмі перебування на Запоріжжі Голови Народних Зборів Республіки Болгарія — зустріч із мером Бердянська Валерієм Барановим та болгарською діаспорою регіону.