Головне управління освіти і науки Києва розглянуло листа П. Бондар від 14.04.2003 р., направленого редакцією газети «Голос України» до Міністерства освіти України щодо організації навчально-виховної роботи в закладах освіти Києва.
Повідомляємо, що факти, викладені у листі, перевірено. Протягом останніх двох років у школах № 112 та № 89 такий захід, як «Хеллоувін», не проводиться. Наголошуємо, що виховна робота у закладах освіти міста проводиться відповідно до чинного законодавства: Конституції України, Закону України «Про освіту», Закону України «Про позашкільну освіту». Звертаємо особливу увагу, що зміст навчання і виховання регламентується Державною національною програмою «Освіта», програмою «Столична освіта», спрямованими на виховання вільної особистості, з почуттям національної ідентичності, активної у виборі власної життєвої позиції, свідомої своєї причетності до духовних скарбів українського народу на засадах системи українознавства, патріотичного виховання багатовікового духовного потенціалу столиці України як великого політкультурного центру Європи.
Василь ГЕРАСИМЕНКО,заступник начальника.
Від ведучого. Незважаючи на категоричні «повідомляємо», «наголошуємо», «звертаємо особливу увагу» я не второпав, що означає значимість виховання вільної особистості з почуттям національної ідентичності на «засадах системи українознавства». Тому, вибачте, без коментарів: бракує патріотизму і багатовікового духовного потенціалу політкультурної столиці.