У Перевальському районі відкрито нову шахту. Подія неординарна: якщо врахувати, що в регіоні вже ліквідовано два великі вугледобувні підприємства і ще на одне чекає така сама доля.
Після закриття шахти «Україна» згідно з планом реструктуризації вугільної галузі на її території облаштувалася приватна фірма «Стимулвугілля». Але генеральний директор «Луганськвуглебудреструктуризації» Олексій Терещенко міркував по-господарськи: в надрах «України» ще залишилося вугілля, роботи вистачить не на один рік, тим паче що треба розв’язувати проблеми працевлаштування людей. Буде правильно, якщо використати поверхневий комплекс колишньої шахти і відкрити державне підприємство з видобутку вугілля. Ідею підтримали і в області, і в Києві, Міністерство палива та енергетики надало кошти.
На новій шахті, де працюватиме 450 гірників, поки що діє одна лава, добове навантаження на яку становить 300 тонн вугілля. Але до кінця року відкриється ще одна з таким самим навантаженням.
Шахту назвали «Романівська» на честь колишнього директора шахти «Україна» в 70-ті роки Івана Романова. У той час підприємство було одним із найсильніших на Донбасі.
Луганська область.