Протягом останніх років у Вінниці спалено 11(!) маршрутних таксі
На посилений режим несення служби переведено міліцію у Вінниці. Пов’язано це із розшуком злочинця, який погрожує новими вибухами не тільки в маршрутних таксі (два останні випадки сталися 6 і 20 травня цього року), а й у трамваях і тролейбусах.
Завдяки свідченням пасажирів про підозрілу поведінку одного з молодиків вдалося скласти фоторобот підозрюваного. Особа (чи особи), причетні до терактів у маршрутках, мають надане законом право прийти повинитися. Це єдиний шанс бодай частково пом’якшити провину перед людьми. Бо все одно цей злочин буде розкрито.
Правоохоронні структури — прокуратура, СБУ й міліція — визначилися у версіях і спільно відпрацьовують їх.
Одну з таких версій — розборки між водіями —категорично заперечив голова асоціації маршрутних перевізників Валерій Снітько. На його думку, три останні вибухи зумовлені спробою витіснити з прибуткового бізнесу приватних перевізників. В. Снітько навіть заявив, що здогадується, кому саме стали на дорозі маршрутники. Приватні перевізники вважають, що між ними і владою не склалися партнерські стосунки, бо влада, на жаль, так і не зуміла запровадити цивілізовані правила гри. Саме через це у місті з часу становлення цього бізнесу уже спалено 11 машин. Але якщо спочатку спалювали лише машини — у гаражах чи на стоянках, то у трьох останніх випадках — разом з пасажирами.
Із 14 потерпілих, доставлених до опікового центру обласної лікарні імені Пирогова, четверо перебувають у вкрай тяжкому стані. Найважча ситуація в 15-річної дівчинки: у неї вогнем обпалено не 60 відсотків тіла, як повідомили лікарі, а всі 70 відсотків. Обласне управління охорони здоров’я перерахувало для лікування хворих 50 тисяч гривень. На біду земляків відгукнувся професор з Москви Василь Мензул. Він передав до Вінниці апарат «Дерматом» вартістю п’ять тисяч доларів, вкрай необхідний для лікування хворих з важкими опіками тіла.
Терорист через два вінницькі тижневики вимагає ні мало ні багато — 300 тисяч американських доларів. Інакше погрожує новими вибухами. Уже не лише в маршрутках, а й у трамваях і тролейбусах. Вінничани шоковані такими заявами. Правоохоронці тим часом закликають пасажирів бути особливо уважними. Про найменші підозри, залишені сумки чи інші речі (саме так діяли злочинці у згаданих випадках) негайно повідомляти водіїв. До слова, у всіх машинах 35-го маршруту, де сталися три останні вибухи, постійно їздять міліціонери.
Телефони у Вінниці для оперативної інформації правоохоронцям: 02, 21-33-22, 21-33-23, 53-13-09 (цілодобово). За корисну інформацію обіцяно винагороду.
 
Вінниця.