***

Складна ситуація з забезпеченістю лікарняних закладів Чернівців медикаментами та вакцинами для щеплень невдовзі обіцяє покращитися: нещодавно міським управлінням охорони здоров’я та фінансовим управлінням міськради вирішено питання з придбання вакцин та інсуліну. Відтепер ці медичні препарати купуватимуть за кордоном за рахунок статті бюджету на охорону здоров’я.
Що ж до лікарняних закладів міської комунальної власності, то міське управління охорони здоров’я оголосило тендер на проведення відкритих торгів на закупівлю медикаментів, зокрема інсуліну, повідомляє наш власний кореспондент Сергій Сулима.
***
У селі Бистричі, що в Березнівському районі, справила новосілля амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Досі це велике, обпалене Чорнобилем село, де мешкає більше трьох тисяч чоловік, обходилося невеличким фельдшерсько-акушерським пунктом.
В амбулаторії є все необхідне медичне обладнання, однак наступним етапом районної толоки стане придбання і заміна його сучаснішим, повідомляє наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.