З 29 по 31 травня Луганськ стане місцем проведення XVІ міжнародних змагань пам’яті пожежників—героїв Чорнобиля. Передбачено приїзд команд із 20 країн і великих міст. Уже підтвердили свою участь Угорщина, Болгарія, Білорусь, Москва, Санкт-Петербург тощо. Буде організовано міжнародну виставку протипожежного і рятувального обладнання, на якій свою продукцію продемонструють 50 фірм Європи.
Луганщина покаже свої унікальні вонгетривкі костюми, а також піноутворювач і пожежні рукави.
Господарі чемпіонату — Луганське пожежне управління — всі свої сили кинуло на створення умов для проведення змагань міжнародного рівня. До речі, стадіон луганських пожежників — один із найкращих в Україні. Спортивну базу створювали протягом багатьох років, а чемпіонат лише прискорив завершення робіт.
Старт дадуть з усіх видів пожежно-прикладного спорту: штурмування навчальної вежі, подолання перепон, бойове розгортанню тощо. Нові трибуни розраховані на 400 уболівальників, бажаючі зможуть пограти у великий теніс, волейбол та баскетбол. Господарі подбали й про відпочинок учасників змагань. Просто на стадіоні створено затишний куточок, стилізований під українське село, де можна перекусити і на травичці полежати.
І найголовніше. На чемпіонат почесними гостями прибудуть сім’ї та діти пожежників-чорнобильців, тих, найперших, хто брав участь у ліквідації вогню на реакторі, що вибухнув, і які не дожили до наших днів. Пожежники своїх героїв не забувають.