До 310 новонароджених на рік з’являється в Кривому Розі від іногородніх матусь. Породіллі приїздять сюди не тільки з чотирьох закріплених за містом сільських районів, а й із Жовтих Вод, Зеленодольська, Херсона, Миколаєва...
Медики пояснюють це тим, що приїжджі проcто не мають відповідного медичного обслуговування за місцем проживання. А може, причина ще й в іншому? Кривий Ріг став першим в області містом, де запроваджено безплатне забезпечення пологів.
Торік з міського бюджету на ці цілі було виділено 1,5 млн. грн. Окрім того, відремонтовано і розширено на 70 ліжок пологове відділення 7-ї міськлікарні, придбано необхідне обладнання, пральні машини.
Добру славу в жінок, які готуються стати матерями, має перший міський пологовий будинок. Тут дитині, що з’явилася на світ, забезпечено належні умови і догляд. У стаціонарі на 200 місць організовано цілодобове чергування лікарів-гінекологів, педіатрів, анестезіологів. Всі — фахівці високої кваліфікації. Пологовий будинок клінічний, з кафедрами акушерства, гінекології та перинаталогії Дніпровської державної медакадемії.
Наслідуючи приклад Кривого Рога, кошти на безплатне забезпечення пологів заклала в бюджети нинішнього року вже половина міст і районів Дніпропетровщини.