Футбол. Тренера донецького «Шахтаря» Валерія Яремченка, котрий після матчу «Чорноморець»— «Шахтар» натякнув про удаваних спонсорів, які могли вплинути на суддівство, бюро ПФЛ оштрафувало на п’ять тисяч гривень. Як для наставника чемпіона України, це — мізерна сума. Втім, є надія, що в майбутньому Валерій Іванович спочатку думатиме, а потім казатиме. Або вже називатиме речі своїми іменами. Скажімо, назве отих спонсорів.
Отримали своє також гравці донецького «Шахтаря» Предраг Пажин та Михайло Старостяк. Болгарський легіонер «вуглярів», якого вилучили з поля в одеському матчі, пропустить два матчі і ще стільки само умовно, а Старостяк — матч та два умовно.
Найбільші суперечки на тому засіданні бюро ПФЛ спричинила справа Едуарда Цихмейструка з донецького «Металурга», котрий у матчі з «Волинню» заробив червону картку за удар в обличчя Конюшенка. Принаймні саме так записав арбітр у післяматчевому протоколі. Однак консенсусу не досягнуто, і питання відкладено. Дехто вважає, що недостатньо фактів, які свідчили б про хуліганство.
За неетичні висловлювання штрафи платитимуть ще кілька тренерів. Зокрема, один із наставників львів’ян Ігор Яворський після гри «Карпати»— «Арсенал» полегшить гаманця на дві з половиною тисячі гривень. Таке само покарання очікує і на донеччанина Миколу Федоренка (після гри «Чорноморець»— «Шахтар»).
А це вже не рішення ПФЛ України, а вердикт УЄФА. Для півоборонців збірної України Андрія Гусіна й Анатолія Тимощука попередження у матчі з Іспанією — другі в нинішньому відбірковому турнірі чемпіонату Європи. Отже, згідно з регламентом змагань, обидва пропустять наступний поєдинок — з вірменами. Дискваліфікацію також відбуватиме й оборонець «молодіжки» Віталій Комарницький.
Тим часом Гусін візьме участь у пишних подіях. У рамках святкування 300-річчя Санкт-Петербурга Російський футбольний союз, за підтримки ФІФА та УЄФА, вирішив організувати товариський матч між збірними Санкт-Петербурга та Світу. До участі в поєдинку запрошено трьох київських динамівців: Олександра Шовковського, Єрко Леко і Андрія Гусіна. Поєдинок має відбутися наприкінці травня на стадіоні «Зеніт» у північній столиці Росії.
Очікується, що збірну міста репрезентують кращі гравці Пітера, які в різні роки виступали за місцеві клуби. Збірну світу, склад якої довірено комплектувати німецькому фахівцеві Крістофу Дауму, буде представлено «зірками» першої величини Європи і Південної Америки.
І насамкінець про молодіжну першість Європи (U-21). Група 6. Іспанія—Вірменія. 5:0. Північна Ірландія—Греція. 2:6.