Група 6. Вірменія—Північна Ірландія. 1:0 (Артур Петросян, 86).
Україна—Іспанія. 2:2. Голи: Воронін, 11, Горшков, 90+2 — Рауль, 83, Ечеберрія, 87.
Україна: Шовковський, Несмачний, Федоров, Тимощук, Кормильцев (Калиниченко, 62), Дмитрулін, Шевченко (Серебренников, 67), Гусін, Горшков, Воронін, Воробей.
Іспанія: Касільяс, Мічел Сальгадо, Арансабаль, Марчена, Сесар, Альбельда (Хав’єр, 65), Рауль, Бараха, Гуті (Валерон, 65), Вісенте (Дієго Трістан, 77), Ечеберрія.
Попереджено: Гусіна, 10, Тимощука, 33, Бараху, 59, Сесара, 73.
Арбітр — Майкл Рілі (Англія).
29 березня. Київ. НСК «Олімпійський». 9 градусів. 82 000 глядачів.
Побачили б ви, які усміхнені й цілком щасливі прямували до своєї роздягальні з поля футболісти Іспанії (лише Рауль був якийсь утомлений і спустошений). Вочевидь, такий результат у напруженому матчі видавався їм прийнятним. Це, безперечно, додає авторитету нашій команді. Гості раділи, бо програвали у процесі зустрічі. Їм довелося докласти чимало зусиль, щоб зрівняти рахунок, а потім на деякий час і вийти вперед.
З одного боку, все могло закінчитися значно гірше для підопічних Іньяке Саєса. Пригадаймо 44-ту хвилину, чудовий дриблінг чи не найкращого того вечора у складі українців Вороніна. Обігравши трьох суперників, він сильно пробив, але на шляху м’яча опинився... Шевченко. Після перерви (54-та хвилина) Шевченко дугою пробив зі штрафного (майже з лівого кута карного майданчика гостей). Касільяс вийшов з воріт і нічого вже не зміг удіяти. Але, на його щастя, м’яч пролетів поряд з дальньою «дев’яткою». Ще через 16 хвилин Воробей отримав чудову передачу від Калиниченка за якийсь метр від воріт Іспанії і пробив не зволікаючи. Однак під удар устиг кинутися Мічел Сальгадо.
А з другого боку, і гості, які атакували частіше, чинили великий тиск на нашу оборону, мали достатньо можливостей забити. Хоча б на 31-й хвилині, коли довгим точним пасом з глибини поля у прорив вивели Гуті. Той, либонь, подумав собі, що йому вже ніхто не завадить точно пробити, і розслабився. Та даремно, бо цієї миті Гусіну вистачило, щоб наздогнати втікача і вибити м’яча. А скільки разів примушували завмирати трибуни гострі дії Рауля поблизу наших воріт? Багато.
Якби ми вигравали 2:1 і пропустили на останній хвилині, то та нічия була б для нас гіркою. А тут зовсім інша історія. Коли здавалося, що наш потяг уже пішов, Гусін скинув м’яча під удар Горшкову, і той з двох десятків метрів приклався смачно і точно. У ту мить, либонь, багато хто подумав, що Буряк таки вгадав з дебютантом.
Природно, що в матчі проти класного суперника у грі нашої команди проявилося чимало прорахунків. Не все гаразд у центрі захисту. Ахіллесовою п’ятою української збірної залишається низька культура пасу. На жаль, нам поки що під силу дві, у кращому разі три передачі — і втрата м’яча. Не на потрібному рівні у другому таймі були фізичні кондиції українських футболістів. Вони вочевидь втомилися. 
Приблизно такі само думки висловив заслужений майстер спорту Стефан Решко, з яким поспілкувалися після гри. А ще він укотре звернув увагу на проблему «легіонерів» у нашому чемпіонаті. Він вважає, що керівники «Динамо» і «Шахтаря» передають тут куті меду, а від цього страждає збірна.
Заслужений майстер спорту Йожеф Сабо висловив сумнів у заміні Андрія Шевченка. «Такий гравець, — сказав він, — за будь-яких обставин має перебувати на полі протягом 90 хвилин».
Щоправда, сам Андрій пояснив ситуацію так: «На жаль, нагадала про себе стара травма. І в перерві я сказав про це Леонідові Йосиповичу».
А ще Сабо розкритикував тактику відсиджування в тилу. «Не можна весь час відбиватися. Жодні нерви цього не витримають. Варто і створенням ситуацій займатися».
Потім була прес-конференція з наставниками. Спочатку слово надали Іньяке Саєсу:
— Загалом це був хороший матч, незважаючи на пору року і стан поля. Сподобалася атмосфера, в якій проходила ця зустріч. Сьогодні ми побачили два різні стилі гри: господарі в основному робили ставку на удари по воротах, ми більше уваги приділяли обробці м’яча. І це нормально. Збірна України досить швидко забила гол у наші ворота, і це поставило нас у досить складне становище. А українців весь час підтримувала публіка на стадіоні. У другому таймі картина дещо змінилася. Іспанська команда, принаймні протягом 15—20 хвилин, повністю переважала на полі, більше володіла м’ячем і більше комбінувала. У результаті зуміли забити два м’ячі і вже перемагали. Але останньої миті ми пропустили, що стало для нас великою несподіванкою.
Зрозуміло, нас не прикрашають пропущені м’ячі. У першому випадку залишили без уваги Шевченка, та й узагалі всю середину поля. А на останній хвилині зустрічі під час подачі кутового знову втратили концентрацію.
Леонід БУРЯК:
— Перед матчем я казав, що в Іспанії чемпіонат у розпалі, а в нас тільки розпочався, і на це треба зважати. Тому тут хоч як тренуйся, хоч яку фізичну форму май, але якщо немає ігрової практики, якщо ми провели тільки три тури, то, гадаю, побачене нами сьогодні — нормально. До того ж, якщо говорити про пропущені нами м’ячі, то тут знов не обійшлося без рикошету, знову м’яч вилетів незрозуміло куди, потрапив до Рауля, і він забив. Думаю, сьогоднішній результат непоганий для збірної України, навіть зважаючи на те, що ми грали вдома. Але могли і програти. Хоч би як там було, але ми зробили хороше свято і людям, і собі. Однак, як на мене, ближчі до перемоги були все-таки ми. І ще одне. Добре, що знайшли кількох хороших футболістів для збірної. Скажімо, Горшкова. Коли Олександр зрівняв рахунок, я пережив емоційний стрес.
— Як збираєтеся посилити гру нашої команди, щоб, зрештою, досягти турнірної мети?
— Саме життя, либонь, усе вирівняє — до наступного матчу аж два місяці. За цей час, сподіваюся, наші футболісти зможуть вийти на пік форми. Повинні відновитися ще й ті наші футболісти, які сьогодні не брали участі в матчі. Зокрема, Лужний, котрий прилетів до табору збірної, почав тренуватися. Тобто, думаю, що до поєдинку з Вірменією ігрові кондиції наших футболістів будуть ліпші, ніж тепер.
Наступний тур у нашій групі — завтра. Грають: Північна Ірландія—Греція, Іспанія—Вірменія. У наших вихідні, але вони не відпочиватимуть. Цього дня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського збірна України у товариському матчі (початок о 19.00) прийматиме національну команду Латвії.